aardappel blintzes

aardappel blintzes

met banaan, pancetta en ahornsiroop

ontbijt | brunch | ZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personen | ZTRDG bereidingstijdca. 20 min.

| 4 | ontbijt brunch

Nu kopen:

200 g geschilde aardappels, 80 g bloem, 1 ei, 1 eidooier, 1 dl melk, ┬Ż el boter + boter om te bakken, zout, 2 bananen, 1 el suiker, 8 plakjes pancetta of mager spek, ahornsiroop (ook wel esdoornsiroop genoemd)

Straks koken:

Snij de aardappels in gelijke stukken en kook ze goed gaar. Laat ze op laag vuur uitstomen zodat ze zo droog mogelijk zijn. Prak ze vervolgens fijn. Meng de geprakte aardappel met de bloem, ei, eidooier, melk en een snufje zout tot een glad beslag. Laat de boter smelten en voeg toe aan het beslag. Laat het beslag 10 min. staan. Bak per keer 2 pannenkoekjes in een hete (anti-aanbak)koekenpan en houd ze warm in aluminiumfolie. Bak de plakjes spek in een droge pan knapperig. Snij de bananen in plakken, bestrooi ze met suiker en bak ze met wat boter net bruin en zacht, maar niet tot pap. Verdeel de bananen op een pannenkoekje en dek af met een pannenkoekje en daarop de plakjes spek. Besprenkel met ahornsiroop. 

Zoet, zout, stevig: voor een perfecte start van je dag.

Totale tijd:

bekijk hier ook de kookvideo: aardappel blintzes maken