kwartel

kwartel

met granaatappeljus

hoofdgerecht | ZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personen | ZTRDG bereidingstijdca. 35 min.

| 4 | hoofdgerecht

Nu kopen:

4 kwartels, uitgebeend (vraag poelier), 4 el olie om in te bakken, 50 g pistachnoten, 1 teentje knoflook, 1 potje gevogeltefond, 1 dl rode port, 1 el köftekruiden (Turkse winkel), 2 kleine aubergines, snufje zout en peper, 1 grote granaatappel, 2 takjes venkelgroen

Straks koken:

Verwarm de oven op 200 ºC. Bak de kwartel borstjes en pootjes bestrooid met köftekruiden in 2 el olie bruin.

Schep ze uit de pan in een ovenschaaltje. Hak de pistache nootjes grof en zet apart. Halveer de granaatappel klop de pitjes eruit. Houd ¼ deel achter. Snipper de knoflook en fruit het zacht in de achtergebleven olie. Blus af met de port en voeg ¾ deel van de granaatappelpitjes toe. Kook de port in tot 1/3. Voeg de fond toe en kook in tot de helft.

Snijd intussen de aubergine in plakken en bak ze in de overige olie bruin en bestrooi met peper en zout. Gaar de kwartelborstjes en pootjes in ongeveer 8 minuten in de oven. Zeef de jus. Verdeel de plakken aubergine op bord met daarop de kwartel. Schep de jus erover, bestrooi met de pistachenootjes en garneer met venkelgroen.

Eten met couscous gemengd met blokjes gebakken pompoen en kikkererwten, op smaak gebracht met citroen, olijfolie en fijngehakte platte peterselie, of rucola. 

Lekker met couscous gemengd met blokjes gebakken pompoen en kikkererwten.

Totale tijd: